تحولات منطقه

رئیس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت با بیان اینکه در سال ۱۴۲۰ جمعیت سالمندان دوبرابر می‌شود، گفت: ما حدود ۱۰ میلیون سالمند داریم و به متخصص طب سالمندی نیاز داریم.

رئیس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت: فقط حدود ۲۰ متخصص طب سالمندی داریم
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

محسن شتی، بر لزوم راه اندازی دوباره رشته طب سالمندی اشاره کرد و گفت: چندین سال است که این رشته متوقف شده است، جلسات متعددی در این خصوص برگزار شده است، اما هنوز موفق نشده‌ایم که این رشته را دوباره راه اندازی کنیم. همه دنیا به این نتیجه رسیده‌اند که نیاز به متخصص طب سالمندی دارند، چرا باید در کشور ما فقط حدود بیش از ۲۰ متخصص طب سالمندی نداشته باشیم. نیاز به این تخصص وجود دارد. واقعیت این است که برای مدیریت سلامت سالمند متخصص طب سالمندی نیاز داریم.

او افزود: در حال حاضر سالمندان دفترچه به دست مجبور به مراجعه به پزشکان و متخصصان متعدد هستند، در حالی که اگر متخصص طب سالمندی داشته باشیم سالمندان می‌توانند به آن‌ها مراجعه کرده و در صورت لزوم به پزشک متخصص دیگری مراجعه کند. هر سالمند بیش از یک بیماری دارد و باید به پزشکان متعدد مراجعه کند و ممکن است تداخل دارویی برای او ایجاد شود. البته ما آموزش‌های لازم را در این حوزه‌ها به پزشکان ارائه می‌دهیم، اما در همه جای دنیا متخصص طب سالمندی وجود دارد.

رئیس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت با اشاره به پروژه‌های سالمندی که در سند ملی سالمندان مشخص شده، گفت: بسیاری از این پروژه‌ها به سرانجام رسیده است. البته برای این که سالمندان از این پروژه‌ها سود ببرند نیازمند منابع و بودجه هستیم. شیوه زندگی سالم نیز یکی دیگر از برنامه‌های ما است که سال هاست روی آن کار می‌کنیم و به سالمندان آموزش می‌دهیم. ۷۰ نفر از استادان دانشگاه نیز درخصوص شیوه زندگی سالم نیازهای سالمندان را احصاء و ۴ جلد کتاب در این زمینه تالیف شده که سه جلد آن به چاپ رسیده است و در اختیار دانشگاه‌ها قرار گرفته است.

شتی در پاسخ به این پرسش که با توجه به افزایش سن سالمندی در کشور در سال‌های آینده بیشتر با چه بیماری‌هایی در زمینه سالمندی مواجه خواهیم شد، گفت: مهمترین کاری که در سالمندی باید اتفاق بیفتد این است که سالمند باید فعال باقی بماند. مباحثی مربوط به ارائه خدمات سالمندانی را با این مفهوم که سالمند زندگی سالم و فعالی داشته باشد را بازنگری می‌کنیم. به سالمندان توصیه می‌شود تغذیه مناسب داشته و فعالیت بدنی‌شان را کنار نگذارند البته هر سالمندی با توجه به شرایط و تناسب وضعیت سلامتی باید فعالیت بدنی خود را حفظ کند. اگر سالمند فعالیت بدنی خود را حفظ کرده و تغذیه مناسب داشته باشد از ابتلا به بیماری‌ها جلوگیری می‌شود. همچنین درصورتی که به بیماری هم مبتلا باشد از پیشرفت آن جلوگیری می‌شود.

رئیس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: فشار خون بالا، دیابت، مشکلات شناختی مانند دمانس و آلزایمر، کاهش بینایی و شنوایی، افسردگی از جمله بیماری‌هایی است که سالمندان به آن مبتلا می‌شوند، اما همه این موارد با فعالیت بدنی و تغذیه خوب می‌تواند کنترل شده و سالمندی فعالی را در کشور داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری ایلنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha